Василка Стаменова

Невероятен тандем –майка и дъщеря творци!

В света на Василка и нейната дъщеря Мариела, красотата на творчеството се преплита със силата на семейната любов. Този невероятен тандем, роден в пернишките планини, разказва история за сила, вдъхновение и възможности, съчетани с ръкоделието и изкуството на живота.

Василка, или просто Вася, е истинска майсторка на ръкоделието. У дома, тя тъкмо вижда светлината на света и започва да изработва разнообразни сувенири. Нейните ръце търсят красотата във всяко въже, всяко влакно, във всяко парче дърво. Нейните творения не са просто предмети, а пощенски гласове от сърцето й, излетели в света с надежда и топлина.

Дъщеря й, Мариела, въпреки здравословния си проблем, вдига въображението си във висини. Тя не рисува просто картини, а създава светове от цветове и форми, където всяка линия е път към невероятни приключения. Нейният арт се прелива с чувство за чудо и вдъхновява всеки, който има щастието да го види. Участник е в много изложби, вкл. и в наша такава.

Въпреки, че съдбата ги отнася в Стара Загора, Вася носи в сърцето си частичка от родния Перник. Любовта към творчеството е наследена от нейната баба и майка. В дома им, ръкоделието е било както дихание – естествено и неотклонимо. И така, Вася се научава да шие и твори още от малка. Първите й шевове са дрехи за куклите, а с времето се превръща в истинска майсторка, твореща красиви неща не само за себе си, но и за всички около нея.

Всичко, което Вася прави, изпълва с частичка от себе си. Щастлива е, когато забелязва блясък в очите на хората, когато вземат в ръце нейните творения. Този блясък е отразен светлината на усмивките, топлотата на приятелството и силата на творчеството.

Празниците за Василка са повод за създаване на ръчни подаръци за всички около нея. Нейната страст и творческа енергия се вливат във всеки подарък, правейки ги не просто предмети, а истински прояви на любов и внимание.   С Василка и Мариела влизаме в свят, където въображението и творчеството са лекарство за душата. Техният принос към изкуството и живота е несравним, оставяйки следа от красота и надежда в сърцата на всички, които имат щастието да ги срещнат.

Във всичко което правя влагам частица от себе си. Щастлива съм когато видя блясък в очите на хората когато вземат в ръце моите творения.