Надежда Георгиева

Борбена майка-творец

 Надежда  e град Добрич. Още от малка обича рисуването, привлечена в свят от цветове и форми. Проходила е в кръжоци и школи по изкуство и дори е организирала самостоятелна изложба в училището. Мечтата  и била да бъде учител по рисуване и да споделя тази страст с децата. Но както често бива, съдбата ни изненадва и ни предлага нови пътеки.

Преди 12 години нещастна случка поменя живота й. Семейството й е засегнато от тежка катастрофа. Съпругът й умира, а дъщеря й останва с мозъчно-черепна травма, която я лишвава от движение. Заради този обрат, напуска работата си и започва да се грижа за дъщеря си.  Но както казват, където се затваря една врата, се отваря друга. В моментите на тревога и безсъние, тя открива нов начин за изразяване и създаване – изработването на ръчно изработени творения. Този процес не само я успокоява, но й предоставя възможност да споделя красотата и вдъхновението с други. Нейните творения включват различни материали от дърво, стъкло, картон и епоксидна смола. Вдъхновена от своите лични изживявания и обичайки изкуството,  Надя създава уникални и красиви неща, които могат да обогатят вашия дом и да ви напомнят за важността на красотата в живота. Роднини и приятели ценят нейните усилия, и това я вдъхновява да продължава напред. Вярва, че изкуството може да бъде лек за душата и средство за изразяване дори в мрачните и тъмни дни.

„Благодаря ви, че сте се спрели да чуете част от моята история и да споделите моето пътешествие в света на изкуството. Вдъхновението и радостта, които извличам от създаването на тези творения, са нещо, което искам да споделя с вас. Надявам се, че моите творения ще ви вдъхновят и ще ви напомнят за красотата в живота, която можем да намерим дори в най-трудните моменти.”