Росица Якубова

Творец със сърце и душа в мрака

Във вдъхновяващия свят на изкуството и музиката се крие Росица Якубова от Смолян – жена, която се издига над извънредните предизвикателства на живота и ни разкрива необятната сила на човешката душа. Губи до 80% от зрението си след тежка операция на мозъка. Вместо да се предаде на тъмнината, тя открива в себе си уникален дар и вдъхновение. Вижда света само с периферното си зрение, но със сърцето и душата си създава изумителни произведения на изкуството, изработвани от вълна. Като специалист в областта на технологията на изработване на цветовете на мокети дълги години има усещане за цветовете. Нейните картини от вълна са невероятни произведения на изкуството, които се превръщат в пътешествие в магичния свят на цветове, форми и текстури. Всяка работа на Росица разказва своята уникална история и ни пренася в света на нейните вътрешни визии.

Но това не е всичко, което Росица прави. Тя е и прекрасен певец на родопски песни. Със своя глас, тя ни пренася в мистериозните и красиви пейзажи на Родопите, като разкрива древните песни и легенди на тази магична планинска местност. Росица Якубова ни вдъхновява да вярваме в невероятната сила на човешката душа и възможността да намираме красота и изразяване, дори когато сме изправени пред най-големите трудности. Тя е живо доказателство, че художествената душа може да победи дори в мрака и да създава невероятни произведения на изкуство и музика, които ни напомнят за възможностите на човешката воля и вдъхновение.

С Росица Якубова откриваме свят, който ни учи да вярваме в себе си и да търсим красотата и вдъхновението навсякъде, дори в мрака. Тя ни предоставя мост към измеренията на изкуството и музиката, където светлината на душата ѝ свети най-ярко. Вдъхновете се от Росица и нейното творчество и се потопете в магията на изкуството и музиката, които ни обогатяват и ни напомнят за силата на човешкия дух.

За картините очите са нужни, донякъде, но за песента е достатъчно да имаш голямо сърце!