Радостина Петрунова

Борбена майка-творец

Радостина е майка на Ради, нейното специално дете. Отглежда го напълно сама в общинско жилище и се грижи за него с неизмерима любов и отдаденост.  Ради е на 7 години, лишен от способността да ходи и да говори. Предстоят му множество операции и медицинско лечение. Радостина е неговият ангел-хранител, винаги рядко отделя време за себе си, като се грижи за доброто и здравето на сина си. Нейната история обаче не завършва тук. Радостина също преминава през множество терапии на краката, вследствие на операция, и се нуждае от дълготрайно лечение. Но тя не се предава. Тя е борец и символ на сила и решителност. Изправя главата високо пред всички предизвикателства, които идват в живота й. Нейната история ни напомня, че във всяка буря и във всяка битка можем да намерим сила да продължим напред.

Има още нещо, което прави Радостина изключителна. Нейното творчество и умения с плетене се превръщат в начин да се грижи за своето семейство. Тя създава уникални детски шапки, терлици, пелени, ръкавици и много други, които са изработени с любов и внимание към детайлите. Нейните изделия са по-скроро бижу, отколкото просто плетиво – те са излъчване на нейната душевна топлина и творчество, на истинската българска душевност, която се проявява чрез воля, упоритост и творчество. Тя е пример за това, как човек може да преодолее всичко, когато сърцето  е пълно с любов и надежда.

Поклон и уважение към Радостина от Перник, която ни учи, че във всеки живот има красота и възможности, ако има воля и сърце, които да ги намерят. Нека нейната история ви донесе  вдъхновение и  дръзновение и повече вяра в доброто! Тя е от хората, които с любов и упорство правят света по-добро място за всички нас.

Времето не лекува. Не лекува рани, просто ги покрива с марлена превръзка от нови впечатления, нови усещания, житейски преживявания…. Времето е лош лекар. Кара те да забравиш болката от старите рани, прилагайки нови и нови. И всяка година броят на лошо поставените превръзки расте и расте в душата…