Павлина Миланова

Павлина Миланова

Творец със собствен стил

Павлина Манолова е от град Перник. Преди няколко години получава внезапно тремор в ръцете и невъзмоцност да върви. Лекарите не й дават никаква надежда. За много хора това е срив- физически и психически,а за Поли се явява начин да се изправи пред предизвикателствата.  Потапя  се в света на творчеството и с положителния ефект на конопа, тя преодолява физически и емоционални бариери, изкачвайки се извън самосъжалението и стигайки до нови върхове Този процес не само подобрява нейната физическа координация, но и подхранва нейния вътрешен душевен свят. Ръчното творчество не е просто хоби, а истински начин на изразяване. През изработването на разнообразни изделия – вази, сърца, подкови, тематични сувенири, тя намира пътя към вътрешно умиротворение.  Изделията на Поли са израз на сила и вдъхновение. Тя не само създава красиви изделия, но и споделя своята история чрез тях. Всяко изделие става символ на нейната борба и на това, че никакви трудности не могат да я спрат, всяко изделия става нейно „детенце”. Този процес на създаване има терапевтичен ефект върху нейната емоционална стабилност и самочувствие.

Поли не е сама в пътя си към изцеление и преодоляване на трудностите. Семейството й се превръща в подкрепящо средство за нея. Освен това, положителните ефекти на ръчното творчество върху нейното физическо и емоционално състояние, също играят важна роля в този процес на възстановяване и самооткриване.

Тя е вдъхновение за всички нас да търсим сила и смелост, когато се изправим пред предизвикателства. Силата на човешкия дух и на изкуството като средство за изцеление и трансформация изгражда връзки между този, който твори  и останалите. Това събира хората, насърчава диалог и подчертава общата човешка връзка над различията и ограниченията. Така изкуството не само изцелява душите, но и обогатява обществото като цяло, правейки го по-разнообразно, осъзнато и сплотено.

Павлина Миланова

“Моите изделия са ми като “дечица”- обичам си ги всичките”