Мариана Георгиева

Мариана Георгиева

Креативен творец

Марияна Георгиева е родена и израснала в град Плевен. Сега живее и работи  в красивия крайдунавски град Русе. Има икономическо образование. Повече от десет години работи в неправителствения сектор, в сдружения на и за хора с увреждания. В момента със съпруга й Емил Георгиев реализират различни инициативи, чрез сдружение: „Дунавско сияние“. Имат прекрасен син, поел сам пътя си живота. Освен него Мариана и Емил са приемни родители на още две деца.

Марияна е с вродено заболяване – пареза на горните крайници. След 28 операции на ръцете лекарите успяват да отворят частично пръстите й/родена със сковани в юмрук пръсти/ Борбената й натура никога не е позволявала да се казва, че е различна, напротив: винаги казва: „Аз мога“. 

Нейната страст и терапия са  сувенирни играчки, различни видове, /по готови модели, както и дизайнерски такива/, от плат и меки материи. Шие повечето от тях с ръцете си, малко на машина. И твори не само за себе си, а и  помага на много други лица със заболявания.

Благодарение на инициативите на Сдружение „Дунавско сияние“ има много публични  изяви,  като по този начин развива и подпомага дейността му. Нейното верую. „Когато Господ затваря едно врата, Той непременно отваря друга“

Мариана Георгиева

“Докосни мечтите ми

Докосни мечтите ми. 

Те са част от мене.

С пръсти галя Слънцето

И потъвам в него.

После тичам пламнала,

Като залез летен

И целувам дните си…..

Лека нощ, заспивам!”