Жулиета Чалтакова

Жулиета Чалтакова

Самоук художник

Родена е в гр. Попово, Търговище. Сега живее в околностите на София. Има магистратура по  здравен мениджмънт  и работи по специалността и до днес  в НОИ-Централно управление гр. София. Тя е жена с необикновената сила да преодолява всички предизвикателства, които животът й е изпратил. Тя  не  обикновена майка. Тя е българска майка родила и отгледала  шест деца и гордо ги възпитава с любов и отдаденост. Но нейната история включва още един елемент – псориазис с всички допълнителни усложнения. Въпреки болката и  предизвикателствата, с които се сблъсква всеки ден, тя никога не се предава.

Жулиета е истински боец. Нейната дейност и нейната любов към ближните са вдъхновение за всички нас. Скоро ще се пенсионира, но нейната ангажираност и желание за помощ никога няма да изчезнат. Тя ще продължи да бъде пример за сила, решимост и доброта.

 Нейните творби са израз на нейната вътрешна сила и воля да преодолее всяко препятствие. Не пропускайте възможността да се срещнете с нея и да се вдъхновите от нейната невероятна история.  Тя е като истински боец, който ни учи да никога не се предаваме, независимо от трудностите, с които се сблъскваме.

Обича да рисува и това  за нея е изключителен релакс – от натоварената работа и от многото домакински задължения. Арт терапията е начин за успокоение на душата й.

Жулиета Чалтакова

„Психически всични ние трябва да се борим с проблема си. Да не се предаваме, защото предадем ли се става по сложно. Сами да намираме лечение, освен докторската терапия. Да сме силни и борещи се. Позитивното е вътре в нас. Да бъдем силни и да не падаме духом! Много е трудно, но силата е в нас!“