Творчески работилници

Организираме и участваме в творчески работилници, водени от изключителни и вдъхновяващи хора с различни възможности. Тези работилници не само развиват творческите способности на участниците, но и разширяват представите им за красотата и възможностите, които лежат в тях.

Всяка работилница е уникална и предлага различни техники и материали, които подпомагат самоувереността и самоизразяването на творците.

Работилниците са подходящи и за деца.

Рисуване с кафе

Това е необичайна и вълнуваща техника, която създава уникални и изразителни творби. Участниците имат възможността да изразят своята креативност, използвайки кафе и различни техники на нанасяне върху хартия. Резултатът е нещо съвсем уникално, което пренася зрителите в свят на топлина и въображение. Има ефекта на арт и ароматерапия. Обучител в тези работилници е Стефка Николова.

Работа с глина

Не по-малко вълнуващи са и работилниците с глина и грънчарско колело. Участниците се запознават с т.н. галена керамика, със спецификата при работа с грънчарското колело и различни начини за декориране, глазиране, използване на ангоби и т.н. Глината е естествен природен материал с много преимущества. Работата с нея е едно от средствата, даващо възможност на човек да изрази себе си свободно през емоциите, които изпитва, докато я „владее“. Всеки участник си изработва уникални и прекрасни фигури, съдове, пана и много други.

Бродерия с българска шевица

Наш ментор и обучител е майстор–везбар Гергана Николова. С над 30-годишният си опит да бродира, Гери ни превежда през богатата душевност на нашите предци и стремежа им към красота. Шевицата е разказ, символ, кодирана информация. Тя е красива бродерия, която не е просто украса, а свидетелство за магия.

Всеки участник бродира малка картина, за да отнесе в дома си част от българската красота. Подсигуряваме всички необходими материали. Нека заедно да запазим жив интереса към родната традиция, за да се запази това изкуство за поколенията.